Home Over mij School Portfolio Intake opdracht HKU

Mental

Mijn eerste game

Toen ik op de mavo zat ben ik voor het eerst begonnen met programmeren, toen heb ik samen met een vriend onze eerste game gemaakt. Deze heb ik in Unity 2D gemaakt en geprogrammeerd, mijn vriend heeft de sprites gemaakt. Deze game hadden we gemaakt voor ons sectorwerkstuk, ons onderwerp was namelijk een onderzoek naar hoe games gemaakt worden. Aangezien het mijn eerste project was heb ik op YouTube een tutorial gevolgd voor hoe het moest, vervolgens heb ik het een en ander veranderd om het te maken wat ik wilde.

Tweede project

top-down RPG

Na de mavo ben ik HAVO gaan doen en had ik als vak ook informatica gekozen. Nadat ik mijn eerste game liet zien aan mn docent mocht ik apart werken van de rest van de klas en toen heb ik deze RPG gemaakt. De game is echter nooit af gekomen omdat mijn docent het zoals het is al voldoende vond en hij graag wilde dat ik ook in andere talen meer ervaring kreeg, in plaats van alleen op C# te focussen. Deze game heb ik vooral ook door middel van tutorials volgen gemaakt maar ook door een beetje eigen code toch eigen gemaakt. In dit project heb ik vooral verder geleerd hoe Unity en C# werken, ook leerde ik nu hoe een top-down game functioneert.

Pyneapple

Python/tkinter

Voor mijn profielwerkstuk heb ik een programma gemaakt wat we Pyneapple hebben genoemd. Dit programma heb ik in Python geschreven met behulp van TKinter. Tkinter is een plugin voor Python waarmee je een GUI kan maken. Voor ons profielwerkstuk deden we onderzoek naar bedrijfsinformatiesystemen, wat we onder andere gedaan hebben door zelf een programma te schrijven. het doel van het programma was is om een werkrooster te kunnen maken en aanpassen in een applicatie en deze dan te kunnen bekijken vanaf meerdere apparaten. Het programma doet dat door verbinding te maken met een server en daar dan gegevens heen te sturen en dan de gegevens in een ander tabblad te laden in een rooster vorm. Ik heb voordat ik het programma ging schrijven een tutorial gevolgd over hoe TKinter werkt en over de verschillende functies, daarna ben ik het programma zelf gaan schrijven. Het enigste waar ik niet meteen zelf uit kwam was hoe ik de gegevens meteen correct in het rooster kreeg maar door middel van Google kreeg ik dit voor elkaar. Voor de server database gebruikte ik phpMyAdmin. Van dit project heb ik geleerd om te programmeren in Python en ook wat meer geleerd over servers.

3D shooter

Eerste 3D game

Deze game is mijn eerste 3D game en heb ik recentelijk gemaakt. ik had al een tijdje niet geprogrammeerd dus moest er wel weer een beetje inkomen. Ik heb met dit project wel een aantal tutorials gevolgd van Youtube omdat ik nog niet zoveel wist over hoe ik in een 3D omgeving moest programmeren. Veel van deze tutorials moest ik echter wel aanpassen aan wat ik wilde. Toen ik bijvoorbeeld de vijanden wilde maken heb ik een tutorial van een tower defense game gebruikt en dan de rotatie omgezet in positie. Van het maken van deze game heb ik veel geleerd en weer veel op kunnen pakken, hierdoor heb ik ook de ontwerpopdracht vrijwel zonder tutorials kunnen maken en veel daarvan zelf kunnen coderen.

Downloads

Klik op een knop hieronder om een game te downloaden!